FÀBRICA DE CREACIÓ


Espais de debat sobre art, transformació i barri

En una programació de tarda, entre setmana i a l’espai de la cantina als garatges de l’Anònima, diverses propostes posaran el centre del debat en els eixos que defineixen el FABA i el projecte Anònima: creació, transformació i barri. Properament s’ampliarà el contingut i els integrants de les propostes, que seran, en resum, una restart party (esdeveniment de reparació d’aparells espatllats), un debat amb els candidats sobre el paper de l’Anònima en el mapa cultural manresà, una taula rodona sobre processos de gentrificació relacionats amb la promoció artística i un taller d’art i gènere.

Espai multimèdia de jove creació

Les sessions finals del curs de multimèdia amb mòbils per a joves que organitza Manresa Jove i que imparteix el fotògraf Oriol Segon seran dutes a terme a la fàbrica de creació de l’Anònima. Dissabte 11 es mostrarà el resultat de la creació final que hauran desenvolupat les joves del curs.

ENGEGUEM LA FÀBRICA! (entrada lliure)


Els dies entre setmana que van del concert inaugural al gran dia del FABA estaran marcats per l’engegada de la fàbrica de creació per a la cultura transformadora. La mostra evident i palpable del futur proposat pel FABA sobre l’Anònima.

En creació: Anònima XIX.XX.XXI. / Fabulós / L’home és feble

Sota el títol de ‘En creació’ el FABA posa en mara les seves 3 primeres produccions pròpies. Produccions que faran transitar el seu procés creatiu per l’Anònima, sent els primers hostes de la fàbrica de creació reclamada.

Anònima XIX.XX.XXI és una proposta d’instal·lació lumínica i audiovisual construïda sobre la creació que la banda manresana Toia va fer en l’edició del 2018. Abraçant el concepte de la peça musical i del projecte de futur de l’Anònima com a fàbrica de creació, es posa l’edifici de l’Anònima, el seu passat, el seu present i el seu futur al centre de la proposta artística, traslladant l’espai físic a una instal·lació artística.

Fabulós és un projecte que combina el circ i les arts gràfiques. A traves de l’animació analògica s’investigarà i treballarà una proposta de circ en què el públic esdevé el motor de l’espectacle. L’espectador es torna protagonista i transforma les seqüències en moviment per tal de crear el seu propi espectacle.

L’home és feble: Al 1877 es va inaugurar, a l’espai que ocupa avui l’edifici de l’Anònima, el Teatre del Bon Retiro. Un teatre d’estiu que va tenir en la seva primera representació la sarsuela ‘El hombre es débil’. Partint del concepte d’art i transformació que impulsa el FABA, hem proposat a un seguit d’artistes de la ciutat la recuperació i actualització d’aquesta obra. La proposta és clara: reivindicar un gènere denostat en el temps però alhora fugint dels tics clàssics i portant-la a comportaments i sonoritats més pròpies del segle XXI.